Productinformatie

Kadoverpakking 003

Auteur Els Ruiters
Redactie M. VeeningMichel VeermanR. Melsert
Illustrator Willem Van ‘T RietR. De Lange
Overige betrokkenen Marijke VeeningRick MelsertWillem Van ‘T Riet
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Vertaald uit het nl
Afmetingen 32x246x174 mm
Gewicht 685,00 gram
Geschikt voor 9 – 99 jaar
Druk 3
ISBN10 9079107034
ISBN13 9789079107032

Samenvatting

‘We schrijven het jaar 285 na Chr. Op een dag vinden de elfjarige Nicolas en zijn vriendje een kruik vol goudstukken. Maar hun vreugde over de vondst is van korte duur: al snel verschijnt er een man die de jongens doodsangst aanjaagt en na een korte worsteling met het goud aan de horizon verdwijnt. De twee vrienden besluiten erachteraan te gaan om terug te halen wat van hen is. Dat is het begin van een reeks gebeurtenissen die Nicolas zijn leven lang zal blijven beheersen. Keer op keer staat hij oog in oog met zijn aartsvijand en steeds opnieuw moet hij vechten voor wat hij waard is.
Nederland, 21e eeuw na Chr.

Peter, Mark, Julia en hun moeder Lizet krijgen bezoek van een vreemde man. Wie is hij? Wat zit er in het vreemde kistje dat hij bij zich draagt? En dat rare zakhorloge, waar geen wijzers op staan? Wat is daar zo bijzonder aan? De man betrekt hen in de oorsprong van een eeuwenoud gebruik, dat zijn weerslag in het heden heeft. Zijn boodschap is kristalhelder: de toekomst zal onherroepelijk veranderen als de geschiedenis niet kan worden naverteld…

Hoewel de titel anders doet vermoeden is ‘Sint’ beslist niet alleen voor kinderen. Het leven van deze opmerkelijke man bruiste van avontuur, mysterie, romantiek, intriges, goed en kwaad. Deze met vaart geschreven ontdekkingsreis naar het verleden en de sprong naar het heden is een heerlijke must voor iedereen van 9 tot 99 jaar. Want zeg nu zelf, wie heeft zich niet eens afgevraagd wat Sinterklaas voor man was? Hoe komt het dat een bisschop die zeventien eeuwen geleden leefde, ieder jaar herdacht wordt? Sterker nog, dat hij springlevend is? De antwoorden daarop zijn te lezen in Sint.